Sedona Yöntemi ile Serbest Bırak

Dönüp dönüp geçmişte yaşadığınız bir olaya mı saplanıp kalıyorsunuz? Bundan kurtulmak istemez misiniz? Peki nasıl kurtulacağınızı merak ediyor musunuz?

Bu yazımı okuduktan sonra bir nebze aydınlanma yaşayacağınızı garanti ediyorum..

 “Sedona Yöntemi”  diye bir yöntemini daha önce duydunuz mu? 

Eski yazılarımda duyguları fark etmek, arındırmak hakkında başlıklar açmıştım, buradan ve buradan okuyabilirsiniz. Şimdi bahsedeceğim konu ise  dönüştürmek yerine “serbest bırakmak

Yöntemi tek başınıza uygulayabilirsiniz. Ben bazı durumlarda danışanlarımda uyguluyorum. Özellikle geçmişte takılıp kaldıkları bir olay, bir görüntü, değiştiremeyeceğimiz bir durum olduğunda kullanıyorum. Çalışma sonunda verdikleri tepkileri gözlemliyorum.  (Genellikle katharsis yaşanıyor.) Daha sonra, beni gördüklerinde özünde yapılmak isteneni ilk uygulamada fark ettiklerini ve bunu kendilerinin sürdürdüklerini görmek beni mutlu ediyor.

‘Hadi artık Dilek konuya gir’ dediğinizi duyar gibiyim. Merakınızı gidermek için hemen başlıyorum.

Hepimiz zaman zaman bizi üzen mutsuz eden durumlar yaşarız ve bu duygu yoğunluğundan kaynaklanan olumsuz enerji ile dolarız. Bir nevi duygusal acı yaşarız. Örneğin son zamanlarda yaşadığımız olaylar ya da haber kanalları ile sosyal medya ile maruz kaldığımız görüntüler bizleri çaresiz hissettiyor. Korku,endişe, panik ve öfke gibi duygularla boğuşuyoruz. Bu tür duygularla ve günlük yaşantımızda olumsuz duygularla savaşırken bu tekniği kullanabiliriz.

Nasıl mı?

İnsan doğası gereği acı duyduğunda bedenini öne doğru eğer ve kendine doğru döner, sanki acısını kimse almasın diye. Kimse dokunmasın diye.  Acı kendisinindir.  Acı veren duyguları da kendimizin zannederiz. O duygular biziz.  Biz o duygulardan oluşuyoruz diye düşünürüz.  Aslında varlığımız tamamen sahip olduğumuz duygularla tanımlanamaz.  Daha fazlası olmalıyız.  Duyguları bırakmak işte bu noktada Sedona Yöntemi ile açıklanabilir..

Benliğimiz, sıkı sıkıya tutunduğu duyguları bırakabilirse, üzerimizde ne kadar enerji biriktirdiğimizi de görmüş oluruz.

Bir örnekle açıklayalım

Geçmişinizde değiştirmek istediğiniz bir şey seçin.Pişman olduğunuz ya da keşke bu başıma gelmeseydi, daha farklı davransaydım dediğiniz bir şey seçin.

Üzen, mutsuz eden, öfkelendiren, hayal kırıklığına uğratan, endişelendiren, pişmanlık duygusu yaşatan ya da kederlendiren bir durumu seçebilirsiniz. Değiştirmek is
tediğiniz bir olay seçin.

Şu an bunu değiştirmeye çalışmak için kendinize izin verin.  Zaten aylardır belki yıllardır bunu yapmıyor musunuz? ( Keşke öyle olmasaydı. Bu başıma gelmeseydi. Şöyle davranmasaydım gibi çeşitli düşüncelerle bunu yaşıyorsunuz)

Şimdi  değiştirmek istediğiniz  olayı  bilinçli bir şekilde hissedin şuan.  Oradaki enerjiye izin verin.

Bedeninizdeki değişikliği hissediyor musunuz? Enerjiyi.

Gerildiniz mi, şuan hangi duygudasınız?
Pişman mı?
Öfkeli mi?
Üzgün mü?
…………..FARK EDİN.

Ve şimdi sorulara Evet’ ya da ‘Hayır  şeklinde cevap verin.

Şu anda geçmişinizdeki olayı ya da durumu değiştirmeyi bırakabilir misiniz?

Kalemi bırakır gibi serbest bırakın. Sanki bir kapı aralandı ve  enerji o aradan çıkacak gibi , geçmişte kalan o anda hissettiğin duyguyu bırakabilir misin?

İlk seferinde ‘Hayır’ demiş olabilirsiniz. Cevabın ne olduğu bu noktada önemli değil. Çünkü bu çalışmayı bir kaç kez tekrarlayacaksınız ve azaldığını siz de fark edeceksiniz.

Şimdi kendinize  değiştirmeye çalıştığınız durum için tekrar izin verin. Bilinçli bir şekilde o anı tekrar yaşayın. Şu an için geçmişi değiştirmeye çalışmayı serbest bırakabilir misin? 

Bırakır mısın?

Geçmişi değiştirmeyi çalışmayı bırakın.  
Bu soruları bir kaç tur daha  tekrar etmekte fayda vardır. İlk denemede istenen verimi sağlamamış olsanız bile tekrar tekrar uygulayabilirsiniz. Eminim farkındalık kazandıkça serbest bırakmayı daha iyi deneyimleyeceksiniz.

https://www.instagram.com/psk.dan.dileksoylemez

Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye sedonayöntemi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hakkında dileksoylemez

Yazar, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. Evli ve 2 çocuk annesidir. Hakkında detaylı bilgiye http://www.dileksoylemez.com/hakkimda adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d blogcu bunu beğendi: